15 Haziran 2007 Cuma

Kolik bebek sahibi annelere I

Asagiya koydugum uzun mesaji bebekkokusu'nda surekli aglayan bebekleri olan annelere ulasabilmek, gecen 6 ay boyunca okudugum ogrendigim faydali olabilecegini dusundugum onemli noktalari paylasmak icin yazdim. Siteye de koyuyorum , ayni zor zamanlardan gecen anne ve bebeklerine ulasmasini dileyerek.

....................................................................................................................................................................

Kolik bebek sahibi olan annelere, mesaj biraz uzun ise yariyabilecegini dusundugum herseyi yazmaya calsacagim lutfen zaman ayirip okuyun 6 ay boyunca oglumun bitmeyen aglamalari ve cigliklari karsisinda bebegimi koynumda gogsumde rahatlatamadigimda , emzirme isinin hep bir kabusa dondugu vakitlerde oglum ciglik ata ata kendini geriye atarken, kendimi alabildigine caresiz MUTSUZ hissettim. Hersey zamanla duzeliyor. Ne olup bittigini anlamak icin interneti ve farkli forumlari didik didik kurcalarken bu 'hersey duzelecek' lafina sinirleniyodum cunku bunu bilmeme ragmen o gunu o ani yasiyacak gucum kalmiyordu hissettiklerinizi tahmin edebiliyorum ama hergun her hafta sizin icin sularin yavas yavas durulmasini sagliyor.

Sadece paylasmak istiyorum. Kolik bir hastalik degil, kolik ozetle bebeginizin bir sorunu var ve biz sorunun ne oldugu bilmiyoruz demek. Kolik 3 haftadan fazla bir sure gunde uc saatten fazla aglayan bebeklerin durumunu tanimlayan, aglama sebebini aciklamayan bir terim. 3 aya dogru bebeginizde gozle gorulur bir iyilesme yoksa bebeginizi iyi gozlemleyin. Aglamalara sebep olabilecek farkli cok fazla sey var ve sebebi bulmak cok zor, ayrica maalesef cocuk doktorlari cok yetkin degil. Hayir cevabini lutfen kabul etmeyin, bebeginizde bir sorun oldugunu bilseniz de doktorlara durumu kabul ettirmek ya da cozmelerini saglamak cok zor olabiliyor. Cok farkli sebepler olabilir, cok basit duzenlemelerle bu yasadiklarinizi cekmek zorunda kalmayabilirsiniz siz kendiniz ipin ucunu asla birakmayin.

Benim oglum dogdugundan itibaren ciddi sekilda gaz problemi cekiyordu durmadan agliyor ve ciglik atiyordu. ( Fon makinasi sesi cok ise yariyor CDyi biz de aldik e-bebek'ten gerek yokmus fon makinasi ya da supurge vs daha etkili). Bilgisayarda tablo hazirlamistim su meshur 3 ayin kacta kaci bitti biz ne zaman rahat edicegiz diye. Bu arada doktor cok yanlis yonlendirdi bebegimin buyumesi cok iyi olmasina ragmen sutun yetmiyor olabilir diye durumu agirlastiran bir mamaya yonlendirdi. (Kisa bir not , emzirmek istiyorsaniz lutfen cevrenizdekilerin ve doktorlarin iyi niyetli ama yanlis yonlendirmeleri karsisinda dikkatli olun. Anneler normal beslenip su iciyorsa bebeklerin talebine gore sut uretebiliyor. Cok nadir bir durum sut yetersizligi (3%). Bilgi edinmek isterseniz http://www.lalecheleague.org/ adresinden cok nitelikli bilgi alabilirsiniz. Baska site isimlerini mesajin sonunda yazacagim).

2.5 aylikken Alpin durumunda once cok cok hafif bir aldatici bir iyilesme oldu ya da biz umudumuzu korumak icin oyle dusunmeyi tercih ettik. Alp gunduzleri eskisi kadar aglamiyor ama durmadan ciglik atiyordu. Emme bahsettigim gibi hep sorunluydu. Sonra yavas yavas gece uykulari bozulmaya basladi. Ilk baslarda gunduz onca eziyet cekmesine ragmen gece agir uyuyan cocuk once saat 5'ten sonra hafif haff huzursuzlanmaya uyanmaya basladi. Zaman ilerledikce uyanmalar 4'e 3'e 1 12 derken 4. ayda ben gercekten 20 dkda bir uyanan bir zombiye dondum. Bir sorun oldugunu biliyordum cunku gaz icin uyaniyordu ve bisiklet hareketiyle gaz cikarinca koca adam gibi gaz sesli gaz cikarip bir oh cekip geri uyuyordu. Bu arada ailede buyuklerde alerji oykusu oldugundan Alpe dokunuyor olabileceginden sut ve sutlu urunleri daha 1 ayini doldurmadan kesmistim ( bebeklerde alerjiye en sIk sebep olan urunler bunlar, bebek yalnizca anne sutu alsa da sizin tukettginz sut proteini sizin sutunuze gecip ona dokunyor ve cok ciddi gaz yapiyor), hemen sonra diger en alerjik urunleri - domates, kiwi, cilek portakal limon findik fistik yumurta-. Baharat turu seyleri ilk gunden beri yemiyordum zaten. Ama bugdayi kesmedim ve dokunacaguni tahmin edemedigim icin sutumu arttirsin diye habire bulgur, kuru incir vs yiyordum. Katki maddeli seyleri kesmemistim.

Herneyse bizim durum daha da kotulesti. Once Alp cok civik yesilimsi ve gazli baloncuklu tuvalet yapmaya basladi ve yaparken cok zorlanmaya basladi. Sonra cok ufak kan parcalari ve sumuksu madde gelmeye basladi. Bu arada biz habire doktor geziyorduk, hepsi kolik gecer diyordu. Butun bunlari anlatmamiza ragmen gayet bilindik iy doktorlar hicbir bulguyu dogru durust degerlendirip cok tipik alerji belirtileri gosteren oglumun durumunu teshis edemedi. Sadece sute alerjisi olculdu negatif cikti - oysa 1 yasini doldurmayan bebeklerde tesler cok yaniltici sonuc veriyor ve ben sute inek sutune ters tepki verdigini gozlemlemistim- . 4 ayini doldurunca umidi kesip sadece cik sIkI bir diete basladim. Durumu iki-uc hafta icinde yavas yavas gozle gorulur sekilde iyilesti ama tamamen duzelmedi. Diete verdigi tepki sonunda en son gittigimiz doktoru bizi mide bagirsak uzmanina yonlendirdi. Enson 6. ayina yaklasirken yapilan endoskopi ve biopsi gida alerjisi oldugunu gosterdi. Simdi dietime cok dkkat ederek ve takviye olarak ona alerjik inek sutu icermeyen tam hidrolize bir mama vererek durumu tamamen atlattik.

Uzun uzun kendi hikayemi yazdim, cunku ben internette didik diduk forum okuyarak , diger bebeklerle benzerlikleri bularak ve belirli sitelere bakarak kendim duruma mudahele edebildim. Bu forumda alerjili cocuklarin anneleriyle tanistik yeni, cogu doktorlar konusunda ayni sIkIntiyi yasamis. Lutfen kolik bebek anneleri tanidugunz varsa bu mesaji iletin. Ne kadar zor bir durum oldugunu ancak yasayan bilir.

Bebekte aglamalara sebep olabilecek pekcok sebep var, ama bir sebep mutlaka var. Kolik bir aciklama ya da teshis defil, sizin bildiginizi size farkli sekilde ifade edilmesi. Bu surec icerisinde bebeklerin nelere agliyabilecegini arastirirken sunlari gordum, (isteyen herkese yardimci olmaya seve seve clisirim, mail adresimi birakacagim)

1. Bebeklerde sIK olarak Reflu hastaligi (yani GERD) aglamalarin ardindaki sebep olabiliyor. Reflu hastaligi ( bir de hastalik derecesinde rahatsizlik vermeyen reflu var o farkli, ingilizce biliyorsaniz yahoodan GERD ve GER olarak bakip farki , belirtileri gorebilirsiniz). Reflu hastaligi mide borusunun ucundaki kaslarin henuz yeterince iyi calismamasindan dolayi midedeki asitli maddelerin geri yemek borusuna cikip bebegi ciddi sekilde rahatsiz etmesi. Tipik olarak bebeklerde kusma, emerken aglama sinirlenmme ve kendini geriye atma, rahatlamak icin ya surekli meme istem ya da sut ictikten sonra durumun oldugunu anlayan bebeklerde memeyi red, sulu ve buyuk gegirmeler, hickirik, aksirik ve gaz problemleri ve uyku aksakliklari - bunlarin hepsi ya da birkaci- oluyor. Doktorlar reflu hastaliginda ilk olarak kusma olup olmadigini soruyorlar. En onemli belirti bu , kusma yoksa bu ihtimali tamamiyle eliyorlar. Oysaki gizli reflu diye bir durum var, bebek agzina gelenleri kusmadan gerisin geri yutuyor. Bebeginizde ciddi aglama nobetleri ve bu belirtiler varsa mide bagirsak uzmanina goturun. Amerikadaki kolik anne bebeklerin forumlari da buradakiler de durumlarini cocuk doktorlarinin degil alerji uzmani, mide bagirsak uzmani gibi uzmanlarin teshis ettigini soyluyor. Bizde de oyle oldu.

2.Alerji. Bizim hikayedeki gibi belirtiler varsa - hepsi ya da birkaci- gida ya da toz gibi cevresel faktorlere alerji olabilir. Her ikisi de cocuklarda cok ciddi sIkIntI yapiyor. Erken teshis ve diete basit mudaheleler durumun agirlasma ve astim bronsit gibi farkli durumlar yaratma ihtimalini zayiflatmasi acisindan onemli. Diskilarin cok civik, yesilimsi, baloncuklu hleki kanli - gozle gorulemeyedebilir kan- olmasi halinde, kolik gecer hikayelerini kabul etmeyin.

3. Laktoz yuklemesi. Anne sutu farkettiyseniz ilk badta daha sulu ( on sut ya da foremilk) , en sona yagli kivamli bir hal aliyor ( hindmilk) . Onden gelen sutun sindirimi bebekler icin daha zor. Bu sutu cok fazla alip, yagli ve besin degeri aslinda daha yuksek kismi daha az alirsa, yani dengesizlik olursa laktoz yuklemesi oluyor. Bunda da sulu yesilmsi diskilar - diskidaki bu belirtiler ilk ay 2. degil sonra da gorulebiliyor- ve asiri gaz problemi en onemli belirtiler. Buna sebep asiri kati emzirme kurallari olabiliyor (10 dk bir meme 10 dk oteki meme, bu durumda siz cok sut uretiyorsaniz cocuk iki memeden de daha cok on sut aliyor, asiri laktoz yuklemesi sindirim problemi doguruyor. Bazi annelerin fiskirir sekilde cok sut uretiyor olmasi bu problemi tetikleyebiliyor. Basit emzirme duzenlemeleriyle durum halledilebiliyor. 4. Uyku problemleri 5. Anne sutunun hizinin yuksek ya da az olmasi. Bunlar benim Alpin durumunu arastirirken en cok rastladigim ve cok yaygin oldugunu farkettigim sorunlar. Bunlar disinda pekcok farkli sebep te yatabilir bebeginizin aglamalarinin ardinda yatan. Ama bir bebekteki kronik gaz problemi asla mama icerken yada emerken yuttugu gazlardan, ayak bel usutmesinden olmuyor. Rezene vsnin fayda etmedigi gazlar bagirsaklardaki spazmdan kaynaklaniyor. Bebeginizi iyi gozleyin cunku cozum ancak teshisten sonra geliyor.

Benim cok faydali olduguna inandigim ama maalesef ingilizce olan kaynaklar:
http://www.babycenter.com/ (ozellikle forumlar, uyku problemi, reflu, alerji forumlari) http://www.babycareadvice.com/
http://www.kellysmom.com/

buradaki alerji forumunda da cok yardimci ve deneyimli anneler var.

herkese gecmis olsun sevgiler

------------------------------------------------------------------------------------------------

26 yorum:

Unknown dedi ki...

Uzun uzun yazdiginiz aydinlatici bilgiler ve paylasiminiz icin tesekkurler. Tum yaziyi okuyup bilgileri not ettim (denemediklerimi). 2 aylik dunya tatlisi bir kizim var ve 10 gundur hemen hemen her aksam 17-20 saatleri arasinda agliyor, bagiriyor. 2. haftadan itibaren gaz sorunu vardi, emzirme sonrasi bile gazini cikartamiyordu. Sorunun acliktan kaynaklanmadigindan emin olmak icin sutumu sagip biberonla veriyorum. Okudugum, dinledigim, denenmis denenmemis her oneriyi degerlendiriyorum ancak zaten cozumu olsa bu kadar cok care onerisi olmazdi diyerek gecici bir surec oldugu konusunda kendimi telkin ediyorum. Ilk cocugumda sinir sahibi bir anne olarak hayati hem kendime hem cevremdekilere ve maalesef hem de bebegime zehrettigim icin bu sefer azimli, kararli ve sabirliyim.
Neyse, yazmamin sonu yok, binlerce sey ekleyebilirim konu ile ilgili. Vaktinizi fazla almiyim. Tekrar tesekkurler degerli paylasiminiz icin.
Sevgiyle kalin, oglunuza saglik vr dihhat size sabir diliyorum gani gani.

Unknown dedi ki...

yazınız ve paylaşımınız için çok teşekkür ederim...yalnız olmadığımı bilmek acıda olsa iyi geliyor,anne olmak zor zaanatmiş vesselam...benim oğlumdada benzer bidurum var 3,ayında başladı 4aylık şuan son bir haftada yazınızı okuyunca reflüsü olduğuna kannat ettim buhafta dr a gideceğiz ama ben gaviskon infant aldım ve kullanıyorum biraz daha rahat,umarım yanlış bişey yapmıyorum dur...yazılarınızı takip edeceğim.size ve eşinize kolaylıklar diliyorum.sevgiyle kalın.

habbelem dedi ki...

Paylaşımlarınız için teşekkürler..
Şuna kesinlikle inanıyorum,bebekler çok sık ağlıyorlarsa altında bişeyler aramak gerekiyor.Kızım 8.ayına kadar gündüzleri sürekli ağlıyordu.bebek arabasıyla gezdirirken çıldırıyordu yada parkta kısa süre oturuyordum ki bunlar 8.ayın sonuna kadar böyleydi.Emeklemeye başlayınca düzeldi.Bağırsak gazı uzun sürdü,karın ağrısı yaptı.Gaz çıkartınca ya da kaka yapınca sakinleşiyordu.Şimdi 1,5 yaşında geceleri ara ara hala gaz çıkartma sırasında uyanıyor ve sonra uyuyor.9.ayından itibaren her ay ateşlenmeye başladı,kanda yüksek enfeksiyon gözüktü,ishal oldu.boğaz enfeksiyonu diyip antibiyotik verdiler.5 ay böyle sürdü(9-14 ay arası) ve en sonunda ishal,karın ağrısı ve ateş şeklinde seyir başladı.Üniversitede inceleme başladı.Her ay aynı şeyler yaşandı,ateş olunca sedim,crp çok yükseliyordu,ateş bitince değerler düşüyordu.Akdeniz ateşi taraması yapıldı(karın ağrıları ve ateş önemli belirti).taşıyıcı çıktı ama önemli bir gen mutasyona uğradığı için taşıyıcı olduğu halde benzer belirtiler yaşanıyormuş...
Şunu söylemek istiyorum,uzun ağlayan aylarca süren kolik sıkıntılarınızı geçiştirmeyin.İdrar,böbrek,kulak ağrıları,reflü yada bizimki gibi akdeniz ateşi rahatsızı olan bebekler gerçekten çok ağlıyor.Doktorlar maalesef sadece kolik diye yorumluyolar.Olan özellikle annelere oluyor,sinir sistemi çökmüş annelere dönüşüyor.
Sağlıklı günler dileğiyle...

Ebru Balcilar dedi ki...

"GRIPE WATER" MUTLAKA DENEYİN!!!!
AMERİKA VE İNGİLTERE'DE BİRÇOK ANNE BABANIN COLIC BEBEKLERİ İÇİN GÜVENLE KULLANDIĞI BU İLAÇ BİZİM 2AYLIK OĞLUMUZ BARTU'YA DA İYİ GELDİ .TAMAMEN BİTKİSEL İÇERİKLİ BU İLACI YURTDIŞINDA ÖZLELLİKLE AMERİKA DA TANIDIKLARI OLANLARIN MUTLAKA GETİRTMELERİNİ TAVSİYE EDERİM.

Aslı dedi ki...

20 Ekim 2009 salı

Arkadaşım; bebeğinden zaman çalarak yaptığın paylaşımların için çok teşekkürler.Benim de 3,5 aylık bebeğim var ve anlattığınız sorunları yaşıyorum.Bazı doktorlar, bebeklerimizi ilaç firmalarının kobayları yapıyorlar.Bizde çaresiz kalınca herşeyi deniyoruz.Bu paylaşımlar en azından içimizi rahatlatıyor.Çaresinin olması ve geçeceğini bilmek çok güzel.Allah çaresiz dert vermesin.Ayrıca sizlerle birşey paylaşmak istiyorum.Ben müzik öğretmeniyim ve 2 çocuğum da müzikle içiçe ve özellikle bebekken klasik müzik dinletmek çok rahatlatıyor bebeklerinizi tv karşısında oyalamaktansa, müzik açın, faydasını ierde görürsünüz.Ve zeka gelişimi için 6-7 yaşlarında mutlaka bir enstruman çaldırın...Sağlıkla kalın...

GülşahÇınar dedi ki...

Ne kadar iyi araştırılmış ve tecrübelerlerle dolu bir yazı. Bilgi kirliliği içinde olan internet alemine gerçekten çok faygalı olacak bir yazı ile olumlu katkıda bulunmuşsunuz. Tebrik ederim..

GülşahÇınar dedi ki...

ne kadar kaliteli, iyi araştırılmış bilge ve deneyim yüklü bir yazı. Emek verdiğiniz için ve paylaşımda bulunduğunuz için, bu sorunları bu şiddetde yaşamamama rağmen, minnettar kaldığımı belirtmek isterim. Samimiyetiniz için teşekkürler, kimbilir ne çok insan bu bilgilerden faydalandı.

ören dedi ki...

öncelikle paylaşım için teşekkürler. benim bebeğimde 1aylık 2. haftamız dolduktan sonra bütün düzeni bozuldu gece gündüz melekler gibi uyuyan kızım gündüz sorunsuz uyuyor uyanıksa bakınıyor ama gece saat 11dan sonra ağlamaya bi başlıyor 4e kadar ağlıyor çatlıcak sanki. bu durum belli saat aralıklarında oluyor bazen dediğim gibi 11-4 arası bazı gecelerde 9-2 arası. kronikleşti sanki. ağlarken sürekli geriniyor ellerini çok fazla oynatıyor resmen kendisiyle savaşıyor. emerken göğsümde uyuyor yatağına yatırıyorum 10dk sonra açıyor gözlerini cam gibi damla uyku yok gözlerde başlıyor ağlamaya ne yapacağımı şaşırıyorum saat 3,5tan sonra sakinleyip 4e doğru uykuya dalıyor. bu durum kolikmi oluyor şimdi bi derdimi var bu çocuğun anlamadımki varsada neden aynı saatlerde sadece gece oluyor.

Dağhan Aslanger dedi ki...

Merhaba; bebeğinizin huysuzluk yaptığı durumlarda fön makinası,elektrikli süpürge veya monoton ses çıkaran ev aletleri vs. çalıştırarak onu susturabiliyorsunuz.Bunu internette birçok sitede,kitaplarda okuduğumuz gibi birkaç doktor ve yakın arkadaşımızdan da duyduk.Bunun üzerine sürekli saç kurutma makinası çalıştırmak yerine evimde kurmuş olduğum mini stüdyomda cihazın ses kayıtlarını yaparak internet siteme ekledim. Oradan indirip bir CDye yazdırıp ihtiyaç olduğu durumlarda kullanabilirsiniz. Umarım ihtiyaç olmaz,olursa da işinize yarar. Saygılarımla.

http://www.bestebeste.com/bebegimiz.html

Yukarıdaki linkten indirebilirsiniz.

Unknown dedi ki...

Lutvem bans yardimci olun doyetinizi ogrenmek istiyorum benim kizim 3 aylik ve yskinda cildiricam dietinizi mrrak ediyorum belki ise yarar

Unknown dedi ki...

Lutvem bans yardimci olun doyetinizi ogrenmek istiyorum benim kizim 3 aylik ve yskinda cildiricam dietinizi mrrak ediyorum belki ise yarar

Unknown dedi ki...

Bilgilerin icin tesekkurler benimde 50 gunluk bebegim var ve 2 gundur surekli agliyor once careyi sab simplex die bir gaz giderici verdim ama suan.onun faydasiz oldugunu dusunuyorum dun sanciyla tekrar dr gittik lagma yaptilar rahatladi ve kolik teshisi konuldu kimyon onerdi doktorum bugun ilk defa kullanmaya basladim sanki suanda iyi syg

Unknown dedi ki...

Bilgilerin icin tesekkurler benimde 50 gunluk bebegim var ve 2 gundur surekli agliyor once careyi sab simplex die bir gaz giderici verdim ama suan.onun faydasiz oldugunu dusunuyorum dun sanciyla tekrar dr gittik lagma yaptilar rahatladi ve kolik teshisi konuldu kimyon onerdi doktorum bugun ilk defa kullanmaya basladim sanki suanda iyi syg

Unknown dedi ki...

Bilgilerin icin tesekkurler benimde 50 gunluk bebegim var ve 2 gundur surekli agliyor once careyi sab simplex die bir gaz giderici verdim ama suan.onun faydasiz oldugunu dusunuyorum dun sanciyla tekrar dr gittik lagma yaptilar rahatladi ve kolik teshisi konuldu kimyon onerdi doktorum bugun ilk defa kullanmaya basladim sanki suanda iyi syg

Unknown dedi ki...

Bilgilerin icin tesekkurler benimde 50 gunluk bebegim var ve 2 gundur surekli agliyor once careyi sab simplex die bir gaz giderici verdim ama suan.onun faydasiz oldugunu dusunuyorum dun sanciyla tekrar dr gittik lagma yaptilar rahatladi ve kolik teshisi konuldu kimyon onerdi doktorum bugun ilk defa kullanmaya basladim sanki suanda iyi syg

Unknown dedi ki...

Bilgilerin icin tesekkurler benimde 50 gunluk bebegim var ve 2 gundur surekli agliyor once careyi sab simplex die bir gaz giderici verdim ama suan.onun faydasiz oldugunu dusunuyorum dun sanciyla tekrar dr gittik lagma yaptilar rahatladi ve kolik teshisi konuldu kimyon onerdi doktorum bugun ilk defa kullanmaya basladim sanki suanda iyi syg

Renaissance dedi ki...

bebeklerde gaz sorunlarıyla ilgili güzel bir blog yazısı;

www.normalisgood.net/bebeklerde-gaz-sanicisi-gidermek-icin-oneriler

samet dedi ki...

Bizim çocukta da vardı bu kolik problemi. Ne hikmetse elektrik süpürgesi sesini duyunca o kendini paralarcasına ağlayan çocuğun bir anda sesi kesiliyordu ve uykuya dalıyordu. Bende telefonum için aşağıdaki programı yapıp içerisine elektrik süğpürgesinden saç kurutma makinesi sesine bir çok ses koydum. O dönemi bu şekilde atlattık.

https://play.google.com/store/apps/details?id=appinventor.ai_sametmurat131.ByeByeColic&hl=tr

Unknown dedi ki...

Benim oğlum bebekken çok ağlıyordu.. Öyle bildiğiniz ağlamalardan değil.. Katıla katıla, morara morara.. Doktorumuz kolik diye geçiştirdi... Muayenehanede diğer çocukları ağlayan anneleri gösterdi, gidin dertleşin der gibi!!! Sözde 4. ayda geçecekti!!! 5 ay geçti, 6 ay geçti.... Tam 14 ay ağladı... Hem onun dünya ile ilgili ilk deneyimi berbattı.. hem de benim ilk annelik deneyimim... Neyse, ben Amerikadan bir kitap getirttim. Kolik konusunda en çok satan kitap Amazon'da.. Şimdi Türkçe'de de yayınlanmış. Adı "Bebeklerde Kolik Sorununa Çözüm"... Mutlaka okuyun derim... Çocuğunuzun sağlık sorununun nerelerde olabileceğini anlatıyor, doktorunuzu doğru yönlendirebilmeniz için şahane bilgiler... Kendi tecrübeme dönecek olursa, kitabı okuduktan sonra ilk iş doktor değiştirdim.. Yeni doktorumuza da, kitapta öğrendiğim belirtileri takip ederek doğru bilgilendirme yaptım.. Bizde Laktaz intoleransı çıktı... Keşke daha önce bu kitapla tanışsaydım demekten kendimi alamıyorum...

ZHT dedi ki...

Merhaba,
Yazınız gercekten çok aydınlatıcı olmus. Bebeğinize endeskopi yaptirdiğinizi söylemişsiniz. Bu işlem sırasında bebişinizin canı yandımi? Alerjinin neden kaynaklandığını bulabildinizmi? Ayrıca diyet yaparken ne yediniz?? Bunları merak ediyorum cünkü benimde 3 aylık bir bebisim var ve bende alerjisi olduğundan şüpheleniyorum. İnek sutune karsi alerjidi teste gore cikmadi ama bende diyet yapip gercekten alerjisi varmi yokmu ogrenmek isgiyorum.

Peri dedi ki...

Merak ettiğim bi nokta var nette yaptigim araştırmalarda kolik bebeklerin buyudukleri zaman kolik olmayan bebeklerden hem duygusal hem de zeka açısından daha farkli olduklarını okudum bende kolik bebegi olan bir anne olarak merak ediyorum sizin oglunuzun suanki durumu nasıl yoksa bu zugurt tesellisinden baska bisey degil mi?

Unknown dedi ki...

https://www.youtube.com/watch?v=XE7DT2SdMdQ kolik bebekler için tavsiye

Dolum Makinası dedi ki...

Bebeklerin daha rahat uyuması için fön makinesi sesi dinletmenizi tavsiye ederim.

Unknown dedi ki...

Bebeğinizin rahat uyuması için 2 saatlik videomuzu https://www.youtube.com/watch?v=XWtq5z-ai7k&t=65s bebeğinize dinletebilirsiniz :)

Filiz Kara dedi ki...

Kılik bebekler için rahatlatıcı birçok ses içeren uygulama. Benim bebeğimin favorisi saç kurutma makinası ses. TAvsiye ederim çok kullanışlı başarılı uygulama. https://play.google.com/store/apps/details?id=smobiles.com.sweetdreams

Filiz Kara dedi ki...

Kılik bebekler için rahatlatıcı birçok ses içeren uygulama. Benim bebeğimin favorisi saç kurutma makinası ses. TAvsiye ederim çok kullanışlı başarılı uygulama. Uygulamayı Burdan indirebilirsiniz