28 Temmuz 2007 Cumartesi

Uyku

Geceleri uyuyamiyorum. Aple karyolasinda yatmasi konusunda verdigim goz yasartici mucadeleden degil. Gece muharebelerimizden arta kalan zamanlarda da, bir suredir STFA bloklarina dadanip Ocean 11' daki ekibi aratmiyacak hunerleriyle bazi gecede 4 bazen 2 ev soyan hirsizlari dusunmekten. 13 katli bloklarin yangin merdivenlerinin disindan balkonlara tirmanip 9. kata kadar hirsizlik girisimlerini basariyla tamamlayan bu ekip isi o kadar ilerlettiki, merdivenlerin disina guvenlik sebebiyle gecirilen jiletli tellerden tirmanip bazi balkonlarda konaklayip koruya nazir meyve yiyerek aksam sefasi yapiyorlar. Sira bizim eve ne zaman gelecek diye her gece yataginda done done tikirtilari dinleyen ev sahipleriyle dalga gecer gibi.

Zihni sinir projelerini aratmayacak askim tehlike karsisinda bos durmayip onlem olarak, kisitli butceli aileler icin tasarladigi alarm sistemini aktive etti. Balkonlardan iceri giren hirsizlar kapiyi acar acmaz devreye girecek olan bu sistem ters donmus bir su bidonu ve ustune ilistirilen bir bardaktan olusmakta.



Kapi acilipta zar zor dengede durmakta olan bu sistem devrilecek ve zaten paronayinin dibine vurmus yari uyanik aile reisini tilki uykusundan uyandirip hirsizi kovalamasi icin devreye sokacak. Geceleri kapinin ardina konulan bu duzenegi hirsiz da gorsun de iceride kimbilir nasil insanlarin yasadigini dusunup hic bulasmasin diye perdeler de acik birakilir. Devam ediyorsa askimi Turk mucitler yarismasina sokmak istiyorum. Cunku mutfak balkonuna kurdugu duzenek kelimelerle anlatmaya inani usendirecek kadar detayli, devreye girdiginde hirsizlara tam bir Indiana Johns tadi yasatacak incelikte.




Hirsizlara ek onlem olarak balkon kapisina not yazicaz bu aksam ' DUR DAHA BUNLAR NE KI ICERISI BUBI TUZAGI KAYNIYOR' . Boylece tuzaklardan degilse bile onlari kurup bu notu ilistiren dimalardan korkup Adams family kivamina gelmis hanemize bulasmazlar belki.

1 yorum:

jülide dedi ki...

sayın can dan bizim teras için de bir icat reca etmekteyiz.