31 Mayıs 2007 Perşembe

Canin fotograflari

Dun Alpin ziyaretcileri vardi: babaanneyle dede Alpi gormek icin ellerinde kucuk bir dosya Sisliden kalkip Kozyatagina, Alpin mintikasina geldiler.

Olagandisi hicbirsey yoktu: Alp iyi bir uyku cekip uyandiktan sonra ilk 20 dk keyifle dedesinin kucagina oturup onu seyretti bu da kim diye. Biz de olani biteni kaydetmek icin elimizde foto makinasi saga sola kosturduk guzel poz yakalayabilmek icin. 20 dk sonra Alpin gazlari aktive olmaya basladi. O once elini sonra bizi hincla kemirirmeye koyulunca ben dedeyle babaannenin ellerindeki kucuk dosyada getirdikleri ganimeti gozumu kirpmadan seyredaldim : Alpin hik deyip burnumdan dusmesini bi turlu kabul edemeyen askimin, annesinden incelemek icin getirmesini rica edip umitsizce basvurdugu belgeleri, Canin kucukluk fotograflarini.

Ceyhan depreminde enkaz altinda kalan bir omurluk fotograflardan kurtarilabilen uc bes yirtik parca. Baskosesine hantal siyah beyaz Nordmende televizyonun kuruldugu, ek olarak iki uc vazo bir tahta at heykeli bir kac parca bardak canakla bezenmis buyuk bir bufenin onunde, 30 yil onceki babaanneyle dedenin kucaginda Canla abisi kuzu gibi dururken cekilmis bir kare.

Bonus olarak sizi 20 kusur yil oncesine , 80'li yillarin gobegine bir anda savuran, Canin suratinin dortte ucunu kaplayan siyah gunes gozlukleriyle Kenan Kalavin star hallerini aratmayan bir havayla poz verdigi baska bi kare. Antalya'da bir aile cay bahcesinde tamek meyve sularinin yudumlandigi, ve belli ki havada o bogucu aile saadeti kasvetinin kol gezdigi bambaska bir kare. Canla abisinin sunnet yataginda, kurbanlik koyun gibi suslenip kafalarina da birer tac ilistirilmis vaziyette cekilmis tedirgin yuzleri.

Canla birlikte gecen 12 yilda depremin ettigi oyun yuzunden gorme sansimin hic olmadigi fotograflari, Alpin serefine dosyalanmis bir sekilde onume sunulmus bulunca mutluluktan basim dondu dun. Canla ilgili tum bosluklar sanki doldu, sanki bizden oncesini her haliyle tanidik 3-5 fotorafta oldugu gibi gordum. Canin cocuk halini gorunce, girtlagima kadar saplandigim anaclik hormonlarin da etkisiyle askima SIKI bir sarilasim bagrima basasim saclarini oksayasim gazini cikarip koruda dolastirasim geldi. Uzaklarda, bambaska bir aile gazinosunda, havadaki agir kasvete bogazima kadar gomulu halde fruko gazozumu yudumlarken kendimi dusununce tuylerim urperdi. Iyiki yolumuz bir yerlerde karsilasmis, cok degil bir 10 12 yil sonra kimbilir ne icerken kasvetimizle bogacagimiz bir yavrumuz olmus.

Hiç yorum yok: