9 Ağustos 2007 Perşembe

Bebeklerde Uyku Egitimi - Kitap

Bebegi uykuya dalma ve uykuda kalma konusunda problem yasamayan sansli ufak azinliktan degilseniz, geceleri kac kere kalktiginizin hesabini kaciracak kadar cok uyaniyorsaniz, sabahlari uykusuzluk beyninizin her hucresine ayri ayri iskence ediyorsa bebeginizi aglamaya birakma ile isleri zamana birakma fikri arasinda gidip gidip geliyorsaniz, aglamaya birakmadan once Elizabeth Pantley'in kitabini ve Marc Md Weissbluth'un Turkceye de cevrilen kitabini mutlaka okuyun. Hatta bence bebek evinize gelmeden once alip okuyun. Bir de baby center'da forumlara ayni dertten muzdarip anne babalarin yasadiklarini- sorunlari nasil cozumlediklerini okuyup fikir edinmek icin mutlaka belirli araliklarla goz atin. Belirli araliklarla diyorum cunku bebeklerin uyku duzenleri huylari sulari da zaman gectikce yas evrelerine gore feci degisiyor. Forumlar derde tek basina derman olmazsa bile sizinle ayni donemlerde ayni seyleri yasayan birilerinin oldugunu bilmek bile baslibasina insana guc veriyor.


Bizde alpin alerjisi oldugu icin oglumun gaz problemi yuzunden gece uyanma sIkligi Pantley'in kitabini uygulamamiza ragmen cok degismedi - ki daha birsey soylemek icin cok erken biz bu ise bas koyali sadece 10-15 gun gecti-. Ama isteklerinin arkasinda cok guclu sekilde duran oglumuz bile bizim tahminimizden cok kisa surede kendi karyolasinda yatmaya alisti.

Bu uyku meselesi cetrefilli is, bebege anne-babaya ve ailelerin kosullarina gore neyin dogru neyin yanlis oldugu degisiyor. Bu isin herkes icin gecerli dogrusu yanlisi yok o yuzden. ( Bebeklerle ilgili hangi seyde genel gecer herkes icin dogru bir kural var ki?) Ama tek onemli sey bebege her ne sekilde uyku egitimi vermeye karar verdiyseniz verin istikrarli olmak ve hic geri adim atmamak. Eger siz de ayni dertten muzdaripseniz kolay gelsin....

Hiç yorum yok: